Ring oss på 011-131380

Ett samtal med VD:n.

Kim Ekblad

Det är mångfalden av erfarenheter som format Kim och hjälpt till att forma Priebe Scenteknik.

- VI FÖRSÖKER ALLTID LEVERERA MERVÄRDE OCH INNOVATION DÄR KUNDEN BEHÖVER DET.

Kim Ekblad

är en ung veteran inom scenteknikvärlden. Men det var inte där det började. Under 2000 till 2002 så hjälpte han sin far på hans olika byggföretag. Det var under denna tid som han fick förfrågan om han vill hjälpa till med ombyggnationen av Göteborgs Stadsteater. Han tackade ja till jobb om 2 veckor, och idag har 2 veckor blivit till över 15 år.

Detta var hans första jobb inom branschen där han arbetade med projektet under Stage Technologies. Under detta projekt så byttes hela över och undermaskineriet ut på den anrika teatern.

Under hans 15 år har han samlat på sig mycket erfarenhet och har utvecklats än mer inom yrket. Kim började som montör och har klättrat vidare på stegen via tjänster som projektledare, avdelningschef, filialchef för danska Priebe till idag då han driver verksamheten för det självständiga svenska bolaget Priebe Scenteknik AB.

Det är mångfalden av erfarenheter och många bra kollegor som format Kim och hjälpt till att bygga Priebe Scenteknik, som idag är ett känt namn inom scenteknik världen.

 

 

Planen

 

Uppdraget när Kim blev värvad av Priebe var att etablera varumärket i Sverige och att till en början driva bolaget som en filial. I december 2014 startades därför verksamheten upp i Sverige med en 3årsplan för uppbyggnaden av företaget. Målet var att efter 3 år utveckla företaget till ett eget AB, med en egen verkstad, ett eget lager och sin egen personal.

Men Priebe växte snabbare än vad man kunnat drömma om och man hade lite tur att få in några större projekt tidigt i processen. Redan efter 6 månader så fick planen uppdateras och man började titta efter större lokal. Samtidigt anställdes rutinerade Mathias Fröjd som ledande montör/projektledare. Nu var ombildningen till ett eget AB nödvändigt för att få struktur på allt.

Priebe flyttade in i nyrenoverade lokaler med verkstad och lager under september 2015. Lokalen anpassades helt efter Priebes behov som rymmer en mekanisk verkstad, telferverkstad, elverkstad, lager och kontor.

I mitten av 2016 så anställdes 2 ytterligare montörer plus en administratör. Utvecklingen har fortsatt och i skrivande stund så finns det totalt 6 anställda och 2 projektanställda på Priebe. Nu börjar det närma sig slutet på 2017 och i skrivande stund så är Priebe Scenteknik AB ett helt svenskägt bolag.

På frågan vad som är Priebes styrka svarar Kim snabbt och bestämt ”Personalen är vår stora styrka och vi skulle aldrig vara där vi är idag utan personal som brinner för det dom gör och som ställer upp i alla väder. Vår personal förstår vikten av att jobba i team och att alla är lika viktiga, oavsett titel. Vi har tillsammans en stor erfarenhet av tillverkning, projektledning och installationer”

”Nyckeln till framgång är enligt Kim rätt enkel. Man står för sina ord, man levererar kvalitet, på utsatt tid och för avtalad summa. Givetvis med ett engagemang och med grymma medarbetare.”

 

Priebe Scenteknik bidrar främst inom scentextilier och scenmekanik. Vi levererar allt från enstaka lösmeter upp till de största färdigsydda intäckningarna. 2009 blev vi godkända av Guiness Rekordbok för att vara de som tillverkat världens största ridå. Vår syverkstad är en av norra Europas största och med den driftiga personalen så har vi stora fördelar till att leverera både snabbt och kostnadseffektivt.

Inom scenmekanik tillhandahåller vi både lösa delar som kedjetelfrar, beslag men även kompletta scentekniska system för både under och övermaskineri. Allt från telfrar, vinschar till lyftbord.

Idag är Priebe Scenteknik agentur för flertalet ledande företag som tex GIS kedjetelfrar, Harlequin dansmattor, IRC kabeltrummor, Kinesys och Outboards styrsystem, Mottpodier, Scan-Rig, TAF tross, Gebuwin vinschar m fl.

Vi har även ett flertal egna varumärken som ofta benämns med Flex t.ex FlexControl styrsystem och FlexTrack skensystem och FlexBeam lingångsbalk.

För att fortsätta stärka vårt varumärke och vara ledande i Skandinavien så arbetar vi ständigt med att utveckla och samla rätt resurser på rätt ställen.